Category
Concept, Management
About This Project

Art Shoe Mafia is een fashion brand dat aantrekkelijke en tegelijkertijd toegankelijke art shoes levert. Het is een concept en initiatief van Schoonbrood Agency. Het begin: we hebben kunst van door ons vertegenwoordigde kunstenaars gecombineerd met de techniek van het printen op leer. En vervolgens werden van dat leer mooie schoenen op bestelling gemaakt. Dit initiatief hebben we samen opgepakt met Meulenhoff Schoenen als enthousiaste partner van het eerste uur. Een eerste reeks succesvolle Maastrichtse art shoes volgde, met aanzienlijke publiciteit en internationale verkoop als resultaten.

Op basis daarvan hebben Schoonbrood Agency en Meulenhoff Schoenen de volgde stap gezet, namelijk de stap naar serieproductie waarbij we collecties op voorraad in de winkel hebben. Voor deze ontwikkeling hebben we de samenwerking opgezocht met Chris Vos Original Shoes uit Belgiƫ.

Daaropvolgend is Art Shoe Mafia als merk opgericht door Schoonbrood Agency, Meulenhoff Schoenen en Chris Vos Original Shoes. Met ieder half jaar een nieuwe collectie art shoes ontworpen door een nieuwe kunstenaar/designer, verkoop via onze drie winkels (Maastricht, Brugge en Antwerpen), onze webshop en verkoop via derden. Gezegend met brand partners waarmee we gezamenlijk voor iedere collectie een unieke campagne maken. Zo fungeert Art Shoe Mafia als onderscheidend merk dat kunst en mode combineert, een platform biedt voor artistiek talent en onze gepassioneerde klanten helpt om zich net even extra te onderscheiden met kleurrijke schoenen die iedere keer weer een lach op je gezicht toveren.

Ward Schoonbrood is brand manager van Art Shoe Mafia. Carlo Meulenhoff en Chris Vos verkopen de art shoes in hun winkels.