Art Shoe Mafia
Art Shoe Mafia
Art Shoe Mafia

06feb, 2022

Art Shoe Mafia

Art Shoe Mafia is een fashion brand dat aantrekkelijke en tegelijkertijd toegankelijke art shoes levert. Het merk is gebaseerd  op een concept van Bureau Schoonbrood dat in samenwerking met Meulenhoff Schoenen is ontwikkeld en wordt uitgevoerd.

Kunst op schoenen
Begin 2015 was Ward een tevreden klant bij Carlo. Geïnspireerd door de creatieve mogelijkheden van de schoenen die Carlo verkocht, opperde Ward het idee om artistieke ontwerpen te printen op schoenen. Carlo was meteen enthousiast en al snel ontwikkelde het duo de eerste art shoes. Begin 2017 zetten Carlo en Ward de volgende stap door het concept van de art shoes van een kleinschalige productie over te brengen naar collecties op voorraad (in samenwerking met regionale productiepartner Ambiorix) en verkoop via diverse kanalen als Art Shoe Mafia.

Authentieke art shoes
Kenmerkend voor Art Shoe Mafia is de samenwerking met kunstenaars.  Ieder design wordt in samenwerking met een kunstenaar ontwikkeld, speciaal voor toepassing op de schoen. Hierdoor staat het merk garant voor authentieke art shoes. Ook heeft Art Shoe Mafia inmiddels een eerste ‘erfgoedcollectie’ ontwikkeld, in samenwerking met het Sociaal Historisch Centrum Limburg en het Cuypershuis Roermond. Hierbij zijn originele glas-in-loodontwerpen van Atelier Nicolas in samenwerking met kunstenaar Roy Wagemans toegepast op de art shoes. Vervolgens is de collectie tentoongesteld in een expositie in het Cuypershuis Roermond. In de tentoonstelling werd deze bijzondere collectie gepresenteerd, aangevuld door een fotoserie en minidocumentaire over het complete maakproces.

Bezoek voor meer informatie: www.artshoemafia.com